top of page
Gradient

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις επιχειρήσεων

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για το σήμα πιστοποίησης VEGAN INSIDE; 

  1. Οποιαδήποτε εταιρεία παράγει προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης, και για τα οποία κατά την παραγωγή και την επεξεργασία τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εισροές ζωικής προέλευσης. 

  2. Οποιαδήποτε εταιρία επιθυμεί να μετατρέψει μη vegan προϊόντα σε vegan αντικαθιστώντας τις μη vegan εισροές.

 

Το σήμα αποδίδεται σε εταιρίες ή σε προϊόντα/υπηρεσίες; 

Το σήμα VEGAN INSIDE αποδίδεται σε προϊόντα και υπηρεσίες. 

 

Ποιες κατηγορίες προϊόντων πιστοποιεί το VEGAN INSIDE; 

Το πρότυπο είναι σχεδιασμένο για έλεγχο συμμόρφωσης (πιστοποίηση) δύο μεγάλων κατηγοριών αγαθών: συσκευασμένων τροφίμων και μη τροφίμων όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη σπιτιού, γραφική ύλη & είδη ζωγραφικής, καλλυντικά, απορρυπαντικά, κ.ά. καθώς επίσης και για μεμονωμένες υπηρεσίες. 

 

Το σήμα VEGAN INSIDE σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ίχνη ζωικών στο προϊόν;

Όχι. Η πιστοποίηση vegan δεν σημαίνει ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για καταναλωτές με αλλεργία σε ουσίες ζωικής προέλευσης. Σημαίνει ότι δεν έχουν σκόπιμα χρησιμοποιηθεί ζωικές πρώτες ύλες και ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή σταυροειδούς επιμολύνσεως. Όμως η πιστοποίηση για απουσία αλλεργιογόνων είναι διαφορετική διαδικασία και διεξάγεται από διαφορετικούς φορείς. Γι' αυτό τα vegan προϊόντα φέρουν σήμανση για πιθανή ύπαρξη αλλεργιογόνων. Σε περίπτωση αλλεργίας θα πρέπει να αναζητήσετε τις συγκεκριμένες πιστοποιήσεις στην συσκευασία του προϊόντος.

Πόσο διαρκεί η άδεια χρήσης του σήματος VEGAN INSIDE; 

Το σήμα VEGAN INSIDE έχει διάρκεια χρήσης ενός (1) έτους. Για περαιτέρω χρήση απαιτείται επανέλεγχος. 

 

Πόσος χρόνος απαιτείται για να αξιολογηθεί ένα προϊόν; 

Ο απαιτούμενος χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των συστατικών ανά προϊόν και την πολυπλοκότητα της παραγωγής του προϊόντος. Υπολογίστε 1-2 μήνες. 

 

Πόσα προϊόντα μπορώ να πιστοποιήσω; 

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να υποβάλετε προς έλεγχο. 

 

Σε ποιες χώρες ισχύει το σήμα πιστοποίησης VEGAN INSIDE; 

To σήμα VEGAN INSIDE είναι καταχωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επιχειρήσεις που φέρουν το σήμα μπορούν να εξάγουν σε όλον τον κόσμο, αλλά τα πνευματικά δικαιώματα του σήματος προστατεύονται μόνο εντός Ευρώπης. Στις χώρες που η νομοθεσία τους επιβάλλει δοκιμές των προϊόντων σε ζώα προκειμένου αυτά να διανεμηθούν στο εσωτερικό της, απαγορεύεται η χρήση του σήματος στην ετικέτα.

Πότε απονέμεται το σήμα VEGAN INSIDE; 

Το σήμα Vegan Inside δίνεται όταν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της διαδικασίας και η επιτυχής έκβασή του. Μόνο τότε μπορεί η εταιρία να χρησιμοποιήσει το σήμα VEGAN INSIDE επάνω στo εγκεκριμένο προϊόν και σε οποιοδήποτε υλικό μάρκετινγκ σχετίζεται με αυτό.  

 

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το σήμα πιστοποίησης VEGAN INSIDE; 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σήμα στην ετικέτα του συμμορφούμενου προϊόντος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον ιστότοπό σας και σε άλλο διαφημιστικό υλικό, υπό την προϋπόθεση ότι αναφέρεται σε προϊόν που είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Συμμορφούμενων Προϊόντων VEGAN INSIDE. 

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν εγκριθεί το προϊόν που έχω υποβάλλει προς πιστοποίηση; 

Στην περίπτωση που το προϊόν δεν πληροί τα κριτήρια, σας παρέχουμε κατευθύνσεις για να προχωρήσετε στις απαραίτητες αλλαγές/τροποποιήσεις ώστε το προϊόν να αποκτήσει τις επιθυμητές ιδιότητες και να περάσει επιτυχώς τον έλεγχο συμμόρφωσης.​

Πώς μπορώ να προχωρήσω σε πιστοποίηση των προϊόντων μου; 

Επικοινωνώντας μαζί μας στο registry@veganinside.com.

 

Τι πρέπει να κάνω εάν υποψιάζομαι ότι το σήμα πιστοποίησης VEGAN INSIDE χρησιμοποιείται εσφαλμένα; 

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την μη ενδεδειγμένη/κακή χρήση του σήματος VEGAN INSIDE. Σε τέτοιες περιπτώσεις σας παρακαλούμε να επικοινωνήστε μαζί μας στο misuse@veganinside.com παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά. 

 

Γιατί να επιλέξω ένα πρότυπο που πιστοποιεί μόνο vegan προϊόντα? 

Ο ιδανικός κόσμος για τα ζώα, είναι ο vegan κόσμος. Σε αυτόν τον κόσμο κανένα ζώο δεν έρχεται στη ζωή για να αποτελέσει μέσον για την ικανοποίηση ανθρώπινων αναγκών, κανένα ζώο δεν αποχωρίζεται από τη μητέρα του, κανένα ζώο δεν φεύγει από τη ζωή επειδή αυτό εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες. Συνεπώς, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί χωρίς ζωικά συστατικά αποτελούν το σημείο εκκίνησης, το ελάχιστο επίπεδο για την έμπρακτη εφαρμογή της ηθικής μας δέσμευσης για έναν κόσμο που σέβεται τα ζώα. 

Ένα πρότυπο που εξασφαλίζει τις vegan ιδιότητες του προϊόντος υπερτερεί έναντι ενός προτύπου που πιστοποιεί vegetarian προϊόντα, καθώς τα vegetarian προϊόντα αφορούν σε μία αυθαίρετα ορισμένη, υποπερίπτωση επιλεκτικής χρήσης ζώων.  

 

Η υπεροχή του σήματος VEGAN INSIDE έγκειται στο ότι εξυπηρετεί τις καταναλωτικές ανάγκες μιας ευρείας γκάμας καταναλωτών - vegans, vegetarians, pesco-vegetarians, ovo-vegetarians, lacto-vegetarians, reducitarians, flexitarians, health conscious, environmentally-friendly - ενώ παράλληλα αποδίδει σεβασμό σε όλα τα ζώα. 

bottom of page